Søgning

Teknologiret

6. jun. 2024
08:30 – 12:00
Cortex Park Vest 3, Odense M

Innovation og Compliance Netværksmøde (om AI Act)

Netværksmødet om AI Act er arrangeret af Technology Denmark i samarbejde med Focus Advokater. Det indgår i møderækken for netværket Innovation & Compliance.

Intro

I takt med den stigende integration af kunstig intelligens i vores dagligdag har EU vedtaget en omfattende lovgivning kendt som AI-forordningen.

Dette regelsæt er indført formålet om at etablere en fælles, regulerende ramme, der omfatter alle aspekter af kunstig intelligens på tværs af diverse sektorer med
hensigten om at sikre sikker brug af AI uden at hindre innovation.

AI-forordningen er kendetegnet ved sin menneskecentrerede og brugerdrevne tilgang og gælder for alle industrier samt alle former for kunstig intelligens. Reguleringen berører hele AI-værdikæden, hvilket inkluderer udviklere, distributører, forhandlere og brugere. Importører af derfor sikre AI-systemer, at udenlandske udbydere allerede har implementeret passende procedurer og er ledsaget af nødvendig dokumentation og brugsanvisning.

Lovgivningen forventes at træde i kraft i midten af 2024, hvorfor regelsættet vil være gældende fra starten af 2025 – alt efter systemets risikovurdering.

Key take aways

På netværksmødet får deltagerne en forståelse af EU’s omfattende regulering af AI og AI Acts rolle i denne sammenhæng – samt overblik over de forskellige
kategorier af risici og dertilhørende krav/forbud.

Vi går i dybden med AI Act fra en praktikers perspektiv, samspillet/modspillet mellem AI Act og GDPR’s krav og får overblik over supplerende retsakter – inkl. +10 tekniske standarder under udarbejdelse samt et kommende ”Code of Conduct”.

Tid og sted

Torsdag den 6.6.2024, kl. 8.30 – 12.00 hos Focus Advokater, Cortex Park Vest 3, 5230 Odense M.

Netværksprogram for 2024

Læs mere her om AI Act samt om kommende emner og datoer for netværket Innovation & Compliance.

Viden, inspiration og sparring

Certificeret IT-advokat og phd, Jesper Løffler Nielsen fra Focus Advokater P/S, er netværkets tovholder. Jesper forsøger at ”oversætte” kompleks ny lovgivning til praktiske og tekniske løsninger, som du kan anvende i din virksomhed.

På møderne er der oplæg fra Jesper, medlemmer og eksterne eksperter. På alle netværksmøder er der afsat tid til at tage emner op fra gang til gang og til fortrolig sparring mellem medlemmerne.

Nogle af de grundlæggende temaer, som har været behandlet i netværkets første to år, og som tillige vil spille en central rolle på fremtidige møder og konferencer er:


Tilmelding

Du tilmelder dig her.

Innovation & Compliance-netværket er gratis for alle medlemmer af Technology Denmark og Digital Dogme, og netværkspladsen er personlig.
Er du ikke medlem af nogle af foreningerne, koster en netværksplads 8.770 kr./prs. eks. moms i 2024.

Kontakt

Kontakt os

I Odense, Kolding, Svendborg og København

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret på ny lovgivning, aktuelle juridiske problemstillinger og få invitation til vores faglige arrangementer via e-mail.



    Vælg hvilke nyhedsbreve du vil modtage

    Giv samtykke til