Søgning

Commercial og Kontrakter

16. december 2023

Focus Advokater rådgiver Farm Company A/S med at købe dansk landbrug til udenlandske investorer

Focus Advokater rådgiver Farm Company A/S

Efter mange års krise er det kun få danske landmænd, der har økonomisk styrke til at købe op og ekspandere. Det er et problem bl.a. fordi der inden for de nærmeste år skal findes nye ejere til mange af de danske landbrug.

Det er derfor glædeligt, at et stigende antal udenlandske investorer fra lande som Kina, Tyskland, Irland og Storbritannien viser interesse for at købe danske gårde. Med de relativt lave priser for dansk landbrugsjord er dansk landbrug blevet en interessant investering for udenlandske investorer. De ser dansk landbrug som en sikker investering fordi Danmark er medlem af EU, kreditværdigheden er høj, og det danske klima er stabilt til landbrug.  Det danske realkreditsystem, hvor det er muligt både at opnå en lav rente og en lang finansiering, er ligeledes unikt. Hertil kommer afklarede ejerforhold til jorden og fokus på miljø, dyrevelfærd og menneskerettigheder. Investorerne har ikke nødvendigvis interesse i at drive landbruget selv, men derimod vil de gerne samarbejde med danske landmænd om driften af landbrugsejendommene. Herved spirer også nye samarbejdsformer frem, hvor landmanden har mulighed for at tage del i både løbende driftsoverskud og fremtidige gevinster men uden at stå med den store finansieringsmæssige risiko.

Farm Company A/S, der er ejet af udenlandske investorer, er et at de selskaber, der er i fuld gang med både at rejse yderligere kapital og også at opkøbe danske landbrugsejendomme. Focus Advokater har siden Farm Company A/S start i 2009 fungeret som rådgiver for selskabet. Udover juridisk rådgivning i forbindelse med stiftelsen af Farm Company A/S og efterfølgende selskabsretlige ændringer, har Focus Advokater bistået ved køb af danske landbrugsbedrifter. Focus Advokater har også fungeret som rådgiver i forbindelse med valg af ejerstruktur og selskabsform samt stiftelse af driftsselskaber – herunder andre juridiske løsninger der understøtter driftsselskaberne forretningsmæssige udvikling.

Partner, advokat Søren Borregaard har indtil ultimo 2016 været bestyrelsesformand i Farm Company A/S.

Kontakt os

I Odense, Kolding, Svendborg, København og Hamborg

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret på ny lovgivning, aktuelle juridiske problemstillinger og få invitation til vores faglige arrangementer via e-mail.    Vælg hvilke nyhedsbreve du vil modtage

    Giv samtykke til