Søgning

Jesper Kruse Markvart

Partner, advokat (L), LL.M. in Competition Law and Economics og leder af afdelingen for kontraktret

Jesper Kruse Markvart
Jesper Kruse Markvart
Partner, advokat (L), LL.M. in Competition Law and Economics og leder af afdelingen for kontraktret

Bio

Jesper Markvart arbejder primært med konkurrenceret, herunder danske og internationale kartelsager. Han yder f.eks. bistand ved myndigheders kontrolbesøg, forligsforhandlinger med myndigheder og sagsførelse ved de almindelige domstole samt sagsforløbet ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller SØIK. Jesper bistår også i erstatningssager, hvor en eller flere virksomheder har lidt et tab som følge af en overtrædelse af konkurrenceretten.

Jesper rådgiver regelmæssigt danske såvel som internationale virksomheder om indgåelse og vurdering af vertikale aftaler, herunder selektiv og eksklusiv distribution samt om horisontale aftaler, f.eks. specialiseringsaftaler, forsknings- og udviklingsaftaler og aftaler om fælles køb og salg.

Desuden rådgiver Jesper Markvart både dominerende virksomheder og ofre for dominerende virksomheder om blandt andet dominerende virksomheders prisforhold, rabatter og leveringsnægtelse.

Han bistår desuden virksomheder ved udarbejdelse af compliance programmer, der proaktivt skal sikre, at virksomheden undgår konkurrenceretlige problemer i fremtiden samt om konkurrencemæssige forhold i forbindelse med køb og salg af virksomheder.

Endelig rådgiver Jesper Markvart løbende offentlige myndigheder og private virksomheder om mulighederne for at give og modtage statsstøtte og kommunal støtte samt rådgivning i forbindelse med efterforskning og klager.  Yderligere rådgiver Jesper klagere, der stilles ringere ved en konkurrents modtagelse af støtte.

Jesper er leder af Focus Advokaters afdeling for kontraktret.

Uddannelse:

 • Cand.jur. fra Syddansk Universitet, 2015
 • LL.M. in Competition Law and Economics, 2017, Brussels School of Competition – med distinktionen summa cum laude.
 • Bestalling i 2018
 • Møderet for landsret, 2022.

Sprog:

 • Engelsk.

Hverv og medlemskaber:

 • Udpeget som ”Non-Governmental Advisor” i International Competition Network.

Publikationer

 • “Dansk Persondataret” (Bent Ole Gram Mortensen (red.), Ex Tuto, 2020.

Undervisning

 • Jesper er ekstern lektor og underviser i industriøkonomi & konkurrenceret på Syddansk Universitet og fungerer samtidig som vejleder på de studerendes bachelor- og specialeopgaver.
Cases

Et udpluk af Jespers arbejde

Læs cases relateret til Jesper Kruse Markvart

Kontakt os

I Odense, Kolding, Svendborg og København

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret på ny lovgivning, aktuelle juridiske problemstillinger og få invitation til vores faglige arrangementer via e-mail.  Vælg hvilke nyhedsbreve du vil modtage

  Giv samtykke til